TJ Sokol Libáň – SK Miletín 3:2 (2:2)
Branky: 4. Urban, 26. Krátký

Sestavy:
Hampl – Jůza, Švorc, Mutzer, Smetana, Mička (78. Kropáček), Pešta, Hlavatý, Knížek, Balcar (88. Valnoha), Havlík Schejbal – Nosek, Hátle (70. Filounek), Leplt, Kněžourek, Bartoníček, Machačka, Nálevka, Krátký (77. Haman), Němeček (77. Balihar), Urban
Karty:
10. Hlavatý, 16. Mička, 60. Mutzer, 69. Balcar 40. Kněžourek, 55. Nálevka, 70. Nosek
0 0

V 10. kole zajížděl Miletín na půdu Libáně, celé odpoledne vydatně pršelo a tak se dalo očekávat na podmáčeném terénu bojovné utkání. V sestavě Miletína došlo k nuceným změnám, kdy při absenci Stránského s Brentnerem se na levý okraj obrany posunul Nálevka a do středu zálohy se postavil Hátle.

Úvod utkání začal ve velmi svižném tempu, kdy jsme zatlačili domácí a hned v 5. minutě prostrčil Krátký do uličky míč na Bartoníčka, který nahrál do prázdné branky Urbanovi, který už se nemohl mýlit – 0:1. Bohužel hned po rozehrání byl zbytečně zfaulován domácí Balcar a z nařízeného přímého kopu, tečoval hlavičkou míč domácí Mička – 1:1. Dále byli naši hráči aktivnější než domácí, ve 14. minutě vyzval Urban Bartoníčka, který z úrovně penalty trefil míč pouze do rukou domácího gólmana. V 17. minutě zbytečně vyběhl domácí brankář, Urban se dostal dříve k centrovanému míči, ale hlavičkou zamířil jen mimo tyče domácí brány. Ve 23. minutě se k šanci dostali i domácí, kdy byl nedůrazný Leplt přetlačen Havlíkem, který sám před Schejbalem pálil mimo. Hned z protiútoku chyboval domácí gólman, Němeček ho obral o míč, ale místo střely do prázdné branky se nesmyslně rozhodl ještě nahrávat zpět Urbanovi, při čem mu míč znovu sebral brankář domácích. Ve 27. minutě se po teči hlavou objevil mezi našimi stopery nikým nehlídaný Balcar, který měl dostatek času propálit Schejbala – 2:1. Hned z protiútoku jsme se však dostali k rohovému kopu, který jsme rozehráli na krátko a Martin Krátký z velkého vápna trefil tyč, od které se míč odrazil do domácího brankáře a dále za brankovou čáru – 2:2. První půle přinesla z počátku aktivitu ze strany Miletína, který bohužel nebyl schopen využít více než 2 ze svých šancí. Naopak domácí postupně hru vyrovnali, navíc byli v koncovce daleko produktivnější.

Hned z počátku druhé půle se domácí vrhli do útoku a byli za to odměněni v 53. minutě, kdy na pravé straně ztratil míč Nálevka, Balcar posunul míč na Havlíka, který zakončil k pravé tyči – 3:2. V 57. minutě se řítil úplně sám na domácí branku Němeček, ale poslal míč pouze těsně vedle. V 62. minutě po rohu Krátkého střílel Leplt levačkou těsně nad domácí svatyni. Po faulu na Němečka z 68. minuty se k trestnému kopu z hranice vápna postavil Machačka, ale pálil také nad. V 71. minutě si z naší obrany udělal slalom Havlík, ale trefil míč pouze do Schejbala. V 78. minutě náš brankář opět vychytal domácí hráče, v tomto čase by se dal očekávat nápor ze strany Miletína, ale bohužel žádný nepřišel a domácí svůj náskok v pohodě ubránili. V celém utkání, až na úvodních 20 minut, byla vidět větší vůle po vítězství ze strany Libáně, zvláště někteří naši hráči působili dosti odevzdaně, jakoby snad vyhrát ani nechtěli. Z tohoto pohledu domácí vybojovali vítězství zcela zaslouženě.

František Skřivánek, trenér (domácí):
Za stálého deště bylo vidět oboustranně pěkné utkání. O vítězství jsme rozhodli v úvodu druhého poločasu. Další naše šance bohužel brankou neskončily.
Kraus, vedoucí mužstva (hosté):
Nevím proč z nás všichni dělají favorita? S přístupem jaký mají naši někteří hráči jim být ani nemůžeme. V samotném zápase jsme doplatili na katastrofální koncovku. Domácím stačili čtyři šance na tři branky. My jsme jich měli nejméně šest a proměnili pouze dvě. Z tohoto pohledu je vítězství domácích zasloužené.

Diváků: 60
Rozhodčí: Bouz