Předposlední halový turnaj v zimní sezoně čekal naše mladší žáky v Nové Pace. Turnaj pořádala Dolní Kalná a kromě domácích, se účastnily i další týmy: Vrchalbí, Studenec a Martinice.

První zápas nás čekal „starý známý“ domácí tým. Bohužel bez svých opor, kteří reprezentovali Kalnou na okresních výběrech, ale s vrchlabským hráčem Martinem. Nutno na začátek dodat, že jsme viděli hned na úvod asi nejhezčí zápas, kterému nechybělo vůbec nic. A k nám se přiklonilo i štěstíčko, protože jsme v předposlední minutě dokázali brankou Dana Jákla zvítězit. Nicméně makali úplně všichni, hrál se pěkný kombinační fotbal, prostě radost pohledět. Snad jen pak zklamané tváře domácích, kteří se neměli za co stydět.

Ve druhém utkání nás čekalo krajské Vrchlabí a bylo nám jasné, že odzadu nemůžeme kombinovat, takže jsme se snažili zabránit Vrchlabí v rozehrávkách a „nakopávat“ na útok. Z jednoho brejku se nám dokonce podařilo vstřelit branku, konkrétně Pavel Horáček, se trefil po zemi k tyči, Vrchlabí však bohužel pět minut před koncem vyrovnalo po autovém vhazování a přesné hlavičce. Poté stihl dát ještě Vráťa Hak tyčku, ale skore se již neměnilo.

Ve třetím utkání nás čekal Studenec, který dostal od Vrchlabí „sedmičku“. To naše hráče bohužel asi moc uspokojilo, protože super výkon z předchodzích dvou zápasů vystřídala, bída, nebojovnost, laxnost, křečovitost a v neposlední řadě i svádění na vše ostatního, jen ne v sami v sobě. To nás bohužel složilo tak, že se soupeř ujal vedení, Dan Jákl dokázal vyrovnat, Vráťa Hak opět trefil pouze tyčku, a v poslední sekundě, kdy se řítil Pavel Horáček sám na branku, jsme mohli dokonce i vyhrát. Pavel však trefil pouze boční sít a tak zápas skončil remízou. Tato remíza už dala jistotu, že naši hráči turnaj nevyhrajou a nutno říct, že takovým výkonem se o vítězství v turnaji nehraje.

V posledním zápase proti Martinicím, které do té doby vše prohrály jsme však hráli o druhé místo. Bohužel prachbídný výkon z předešlého zápasu pokračoval a ukázali jsme opět, že umíme potrápit prvního a prohrát s posledním. Gol Dana Jákla pouze snížil naši prohru na 1:2.

Tyto výsledky stačily na třetí místo, bedna dobrá, ale máme na víc?  Pavel Horáček byl odměněn nejlepším hráčem turnaje!!!

Sestava: Matěj Neměček – Marek Cerman, Adam Špůr – Pavel Horáček, Vráťa Hak – Dan Jákl, Ťof Košťál – Pepča Hanzlík, Ondra Sehnal a Kuba Vondrouš

Příští týden nás čeká v neděli 9.3.2014 turnaj v Hořicích, který pořádáme a proto prosím o pomoc rodičům, sponzorům i SK.