Druhou březnovou neděli pořádal náš oddíl v Hořicích již 4. ročník turnaje mladších žáků „O Zimní pohár Miletína“, tentokráte pod záštitou 890 let Miletína, které letos naše městečko oslaví.

Kromě našeho týmu se přihlásili dva týmy Hořic, Kobylic a Dohalic. Náš tým měl na úvod tým domácích Hořic, poskládaný především z ročníku 2002. První tři minuty jsme Hořickým nepůjčili skoro míč a bylo otázkou času, kdy udeříme. Jenže ouha, udeřilo na druhé straně, po skrumáži zůstal ležet na zemi náš brankář Němeček, jenže píšťalka rozhodčího zůstala němá k údivu našich hráčů a Hořice se ujali vedení. To náš tým dokonale rozložilo a nedokázalo se soustředit na fotbalové akce.  Z toho plyne jasné ponaučení, dokud neslyšíš píšťalku, musíš hrát furt dál a hlavně, hledat chybu jen sám v sobě. Bohužel tento zápas jsme nezvládli, Hořice přidali další dvě branky, Vráťa Hak, který dokázal zmírnit naši porážku na 1:3 na vše sám nestačil.

V kabině bylo hodně velké dusno a rušno, každopádně k druhému zápasu žáci nastupovali s odhodláním svůj první  zápas odčinit. Dohalice, náš druhý soupeř, v prvním kole přejel Kobylice 3:0, takže v případě výhry, bychom byli zpět v turnaji. Hráči po golech Horáčka, a Jákla dostali náš tým do vedení, Dohalice však kousali a srovnali, dalším golem Jákla po autovém vhazování Špůra jsme se ujali vedení 3:2, ale Dohalice se opět nevzdaly a dokázaly vyrovnat. Po minele našeho brankáře se ujali dokonce i vedení, ale Pavel Horáček nakonec dvěma brankami nasměroval náš tým k výhře.

Třetí zápas proti Kobylicím, které zatím vše prohrály byl klíčový, v případě výhry by nás čekal přímý souboj s Hořicemi o první místo, v případě jiného výsledku, bylo více variant. Naši hráči vstoupili do utkání dobře, ujali jsme se vedení 1:0 brankou Horáčka, na 2:0 zvyšoval Ťof Košťál. Kobylice však dokázaly snížit. Třetí branku vybojovaly vynikajícím presinkem Vráťa Hak s Ondrou Sehnalem, a právě Ondra vystřelil a Vráťa dráhu balonu kontroloval až za brankovou čáru, takto vypadá týmový duch ! Jenže místo abychom přidali po šancích další branku, nechal se Adam Špůr přehlavičkovat a půl minuty před koncem jsme utrpěli šok v podobě vyrovnání. Remíza byla nešťastná a když další zápas Dohalice porazily Hořice, zněl pro náš tým úkol do posledního zápasu jasně. Pouze výhra bude znamenat bednu !

Do posledního zápasu jsme vstoupili dobře, Pavel Horáček vstřelil úvodní branku zápasu a poté náš tým poslal do dvoubrankového vedení, když vybojoval míč, naťukl si s Vráťou do běhu a přízemní střelou skoroval. Hořice však dokázali odpovědět. Poté jsme ustálili hodně velký tlak, Matěj Němeček nás podržel a když Pavel Horáček zkompletoval svůj hattrick, mohl náš tým slavit výborné druhé místo !

Nakonec tedy první skončily Dohalice, druhý Miletín, třetí Hořice, čtvrté Hořice 2002 a páté Kobylice. Pavel Horáček si hattrickem v závěrečném zápase vystřílel titul nejlepšího střelce, nejlepším hráčem byl dohalický Martin Sinai a nejlepším golmanem Jan Ragula.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za kvalitní zápasy, trenérům za další šedé vlasy, rozhodčím za trpělivost, divákům za fandění, dámám do kiosku za výborný servis a sponzorovi Uniroll za ceny a fotografům za zvěčnění této akce . Bez  Vás by to nešlo !  Díky.

P.S. Foto bude doplněno ihned po obdržení 🙂