V mlhavém nedělním dopoledni byl na řadě na milétínské pažitu souboj prvních Chomutic a druhého Miletína, který by v případě úspěchu, svého soka přeskočil v tabulce. Miletínští s vidinou prvního místa v tabulce začali lépe a prvních dvacet minut se opravdu bylo na co dívat. Kombinační fotbal, se spoustou nápadů a zakončení však dlouho nevedl k potřebné brance. Jakoby hrál úplně jiný mančaft, než v týdnu na půdě Nové Paky, a nakonec naši snahu korunoval Vráťa Hak, který vstřelil úvodní branku zápasu. Poločasová přestávka jakoby však domácí tým vykolejila a hostující Chomutice, vedoucí tým tabulky, hru vyrovnal. Když si Matěj Němeček poradil s jedovatou střelou a nakonec zachránil i svoji „minelku“, když vyhodil míč na stojící spoluhráče a najednou se proti němu řítil soupeř, udeřilo najednou na druhé straně. Faul zhruba v dvaceti metrech, balon si postavil Dan Jákl a snad již potřetí trefil stojící zeď. Zeď však vyběhla dříve a Dan svůj reparát zvládl na jedničku, když trefil růžek branky. Tři minuty před koncem výborný výkon domácích korunjoval opět Dan Jákl, když nejdříve zazvonil balon o tyč a poté se zakutálel do soupeřovy branky. První utkání tedy domácí tým zvládl, výsledek 3:0 v náš prospěch !

Miletín  – Chomutice 3 : 0 (1:0). Branky: Vráťa Hak a Dan Jákl 2x

Do druhého utkání vstoupily oba celky opatrněji a čekalo se, kdo udělá první chybu. Bohužel pro náš tým, to byl Adam Špůr a Dan Jákl, kteří se nevěnovali hře, tak jak by měli a nechali při autovém vhazování soupeře za sebou. Adam se rozhodl vše hasit v pokutovém území a byla z toho penalta. Tu Michal Voňka bezpečně proměnil a Chomutice se ujali vedení. Potom ncméně musíme přiznat, že soupeř byl chvílemi lepší, ale branku vstřelit nedokázal. Ve druhé půli se hra opět vyrovnala a začali přicházet i šance. Tu největší měl Dan Jákl, když rozhodčí po faulu na Pavla Horáčka ukázal na značku pokutéhového kopu. Dan však trefil pouze golmana. Když zbývalo pět minut do konce, vysunul trenér do útoku Vráťu Haka, Pavla Horáčka i Dana Jákla, byl to vabank, ale nakonec tento risk přinesl i „úrodu“. Tři minuty před koncem se dostal k míči Pavel Horáček, který se kličkou zbavil obránce a přízemní střelou vyrovnal na 1:1. Ve zbývajícím čase se již skore neměnilo a tak remízu musely vyřešit pokutové kopy. Místo Matejě Neměčka si oblékl brankářský dres Dan Jákl. Hosté začínali kopat a Dan první střelu lapil. Za domácí šel kopat Vráťa Hak, který trefil neskutečnou šibenici. Hostujícího hráče opět vychytal Dan Jákl a druhý náš hráč, Pavel Horáček se opět nemýlil. Poprvé se poté prosadili i chomutičtí, ale Matěj Němeček vrátil domácí tým opět do křídel. Chomutičtí se ve čtvrté sérii nemýlili, ale i tak měl vše na svých kopačkách Marek Cerman. Bohužel jeho střela, ač umístěná, neměla příliš velkou razanci a dal Chomutícím šanci. Nicméně Dan už asi nechtěl jít pátou sérii ani kopat a tak chomuticého hráče vychytal a domácí se mohli radovat z výhry po penaltách. Připsali si tak pět bodů do tabulky, přeskočili první Chomutice a příští týden budou své první místo bránit na půdě Libáně, která se dostala na dva body za nás !

Miletín  – Chomutice 2 : 1 po penaltách (0:1). Branka: Pavel Horáček, rozhodující penalta Matěj Němeček

Sestava : Matěj  Němeček , Adam Špůr, Marek Cerman, Kuba Vondrouš, Vráťa Hak,  Pavel Horáček,  Kryštof  Košťál, Dan Jákl,  Ondra Sehnal, Vojta Jalový a Matěj Kučera

Tabulka:

1. Miletín 14 11 1 1 1 75 : 18 36
2. Libáň 14 11 1 0 2 67 : 9 35
3. Chomutice 14 11 0 1 2 49 : 11 34
4. Sobotka 14 10 1 1 2 56 : 13 33
5. Kopidlno 13 6 1 2 4 46 : 29 22
6. N+S Paka 14 6 2 0 6 40 : 37 22
7. Valdice 14 5 1 0 8 33 : 30 17
8. Robousy 14 2 0 0 12 14 : 70 6
9. Milíčeves 14 0 0 2 12 13 : 51 2
10. Železnice 14 0 0 0 14 3 : 128 0