V neděli začala nová sezona i pro mladší žáky, kteří absolvovali od úterý do soboty náročné soustředění ve Štikově. Žáci prošli nejenom klasickými tréninky, ale i ostrými zápasy, kdy zdolali Dolní Kalnou 10:8 a podlehli na velkém hřišti Bílé Třemešné 1:3. Večerní programy zpestřili soustředění a tak na faktor strachu, karaoke a divadelním představení, budou vzpomínat všichni snad hodně dlouho. Pro většinu byl vrcholem soustředění páteční paintball ve Vidochově, kde se bojovalo jedna radost 🙂   Závěrečným dnem skončila i Olympiáda 2013, ve kterém zvítězila Slavie, před Spartou, Libercem a Plzní. Nutno dodat, že zvítězili úplně všichni, protože v běžeckém souboji se kapitáni družstev a zúčastnění hráči rozhodli „darovat“ tři body Adamovi Špůrovi v dresu Slavie, který při seběhu do posledního kolečka uklouzl v souboji s Pavlem Horáčkem. To však ještě nikdo netušil, že právě tyto body rozhodnou o celkovém vítězi. Takže zvítězil duch fair play, což je nejcennější. Černou kaňkou bylo bohužel zranění, když si Matěje Štipák při souboji o balon narazil palec. Takže si Matěj 10 dnů od fotbalu musí odpočinout. Přejeme brzké uzdravení.

Po tomto náročném soustředění čekalo naše družstvo mladších žáků v nedělních zápasech Kopidlno. V prvním zápase jsme se ujali vedení, když skoroval Dan Jákl, ale domácí dokázali vyrovnat a navíc i se dostat do vedení. Pět minut před koncem poločasu však kolmicí našel Pavel Horáček našeho nejmladšího hráče v zápase Vojtu Jalového, který po zemi skoroval a vyrovnal na 2:2. Ještě do kabiny dokázal využít chyby v rozehrávce Pavel Horáček a poslal náš tým do poločasového vedení. Ihned po změně stran skoroval opět Pavel Horáček a poté se po krásné akci trefil z první pod břevno Ťof. Pátý gol vstřelil opět Pavel Horáček, když si postavil za faul na Dana Jákla balon na přímý kop a skoroval za pomocí tyčky. Poté vstřelil branku také Dan Jákl sám, hosté dokázali snížit na 6:3, ale konečné slovo si vzal opět Pavel Horáček a pečetil svými čtyřmi brankami konečné skore na 7:3.

Do druhého zápasu se promítla únava z předchozího soustředění a Kopidlno od začátku zápasu vedlo brankou Nasikovského. Po zbytečných chybách naší obrany a neplodného útoku se poločasové skore zastavilo na 3:0 v náš neprospěch. I přes změnu rozestavení, namotivování žáků, se však ve druhém poločase obrat nekonal. Dan Jákl sice snížil na 1:4, ale rozjeté Kopidlno už zápas nepustilo a přidalo další tři branky. První dvojzápas skončil tedy „remízou“.

Ostatní zápasy:

TJ Sokol Libáň – 1FK Nová Paka / TJ Sokol Stará Paka  7:0 (1:0) a 4:0 (1:0)

střelci 1. zápas – Skořepa Filip 3x, Vondráček Michal 2x, Sekyra Jakub, Drozen Adam

střelci 2. zápas – Vondráček Michal, Sekyra Jakub, Petrtýl Lukáš, Bubela Tomáš

SK Hošek Robousy – TJ Sokol Železnice 3:1 a 2:1

Branky  1.zápas :   – Krouza

Branky 2.zápas:    – Hamšík

FK Kopidlno – SK Miletín 3:7 (2:3) a 7:1 (3:0)

branky: 1.zápas – Nasikovský 3 – Horáček 4, Jakl, Jalový, Šubrt,

2.zápas Nasikovský, Schlessinger a Petr po 2, Hodač – Jakl.

FC Milíčeves – SKP Valdice 3:3 (2:1) na penalty 6:7 a 0:2 (0:2)

branky: 1.zápas  M. Čapek, L. Čapek, V. Svoboda – D. Kulhánek, L. Kubíček, P. Lejsek, rozhodující penalta P. Drbohlav 2.zápas :D. Kulhánek, T. Kulhánek.

SK Sobotka – Sokol Chomutice 0:1 (0:0) a 0:2 (0:1)

Branky – 1 .zápas  L. Kloutvor ,

2.zápas – L. Kloutvor, M. Voňka.

SK Hošek Robousy – Sokol Železnice 3:1 (2:0), branky: Horčičko, L. Šolc, Rejmont – Klouza,

a 2:1 (0:1), branky: Š. Kropáček, J. Čech – D. Hamšík