SK Miletín vs. SK Podskalan Podhradí  3:2 (1:1)
Branky: 17. Němeček, 76. vlastní, 79. Nálevka – 29. Munzar, 90. Zelinger (pen.)
Rozhodčí: Malý
Hráno bez karet
Diváků: 100

SK Miletín: Schejbal – Nosek (80. Kulina), Machačka, Leplt, Šimůnek – Bartoníček, Krátký, Hátle (58. Nálevka), Jukl – Urban, Němeček

V 17.kole okresního přeboru zavítal na půdu stoprocentních domácích Podskalan Podhradí a zanechal v Miletíně velmi dobrý dojem. Přispěl k tomu i začátek utkání, ve kterém hosté několikrát zahrozili z nacvičeného signálu při rohovém kopu, při kterém domácí obrana v čele se Schejbalem odolávala jen za cenu vypětí všech sil. Po deseti minutách se na hřišti našel i Miletín a připravil si dvě zajímavé šance, ve kterých shodně zamířili vedle Hátle a Bartoníček. Že se nácviku rohových kopů věnuje i vedoucí tým soutěže ukázala všem přítomným divákům 17.min, ve které Krátký po nacvičeném signálu našel před brankou Němečka, který usměrnil míč za záda bezmocného Kracíka – 1:0. Ani inkasovaná branka s hosty nezacloumala a nadále pokračovali v sympatickém výkonu. Za něj byli odměněni ve 29.min, kdy po faulu Noska našel Zelinger hlavu Munzara, který vyrovnal na 1:1. Ještě do poločasu měli možnost vrátit domácím vedení Krátký, Urban či autor vedoucí miletínské branky, ale ani jeden z nich nenašel v zakončení dostatek klidu na přesnou střelu.
Po obrátce se hosté ze hry trochu vytratili. Miletín ve snaze strhnout vítězství na svou stranu zvýšil obrátky, ale kýžené branky se dlouho nemohl dočkat. Hosté se před branku Schejbala nedostávali již tak často a i jejich standardní situace nebyli pro domácí tak nebezpečné. Přesto musel domácí brankář v 67. min vytáhnout super zákrok proti střele hostujícího útočníka. V 70.min hosté spílali rozhodčímu, že neposoudil souboj domácího Šimůnka s jejich útočníkem jako faul ve vyložené šanci a nechal pokračovat ve hře. O osudu utkání tak rozhodla poslední čtvrthodinka, ve které se hra odehrávala především před Kracíkovou brankou. Na průnik Bartoníčka  a jeho následný střílený centr Urban ještě nedosáhl, avšak v 76.min po trestném kopu Machačky a následné klasické „trmě-vrmě“ v podhradském vápně si hosté vstřelili vlastní branku – 2:1. Definitivně se hosté odrovnali o čtyři minuty později, kdy jejich stopér při odkopu trefil Němečka a takto odražený míč si našel Nálevka, který prostřelil Kracíka potřetí – 3:1. Hosté zkorigovali na konečný rozdíl jedné branky v první minutě nastavení, kdy Machačka fauloval v pokutovém území a Zelinger uzavřel střelecký účet utkání – 3:2.
Ačkoliv lídr tabulky během dvou jarních utkání stále postrádá lesk a glanc z podzimní části soutěže, tak je stále stoprocentní. Podhradí bylo vedoucímu týmu soutěže statným soupeřem a o nějaký bodový zisk je připravily dva kolapsy v obraně, které domácí potrestali brankami. Příští týden se SK Miletín představí na hřišti TK Žlunic.