SK Miletín : TJ Kopidlno „B“    2:0  (0:0)
Branky: 73. Němeček, 84. Machačka (pen.)
Rozhodčí: Špáta
ŽK: 0:6
ČK: 0:1
Diváků: 100

Sestava: Klevcov – Šimůnek (67.Brentner), Machačka, Leplt, Nosek – Nálevka, Krátký, Samek (65. Horák), Bartoníček – Němeček, Urban

V posledním domácím zápase podzimní části ročníku chtěl Miletín potvrdit svoji suverenitu na hřišti U sokolovny a zakončit první polovinu soutěže bez ztráty jediného bodu na domácím hřišti. K tomu měla přispět i nová brankářská posila Jakub Klevcov, který v týdnu přestoupil do mužstva lídra OP  a který nahradil Martina Kněžourka, jenž nebyl k utkání k dipozici. Dále z důvodu nemoci chyběl i Honza Hátle.

Samotné utkání svou úrovní přítomné diváky nadchnout nemohlo. Domácím se nedařila kombinační hra, hosté pozorně bránili ale sami toho směrem ke Klevcovově brance také moc nevymysleli. V úvodní dvacetiminutovce zaujala jen gólovka Bartoníčka, který se již ve 3.min uvolnil v kopidlnském vápně ale ztroskotal na hostujícím brankáři. Další nadějné akce domácího celku téměř spolehlivě řešila obrana hostí a pokud zaváhala, tak byl na postranní čáře „připraven“ asistent rozhodčího, který signalizací ofsajdu bezpečně zastavil útočnou akci. Je k zamyšlení, proč na duel prvního týmu tabulky se třetím a navíc v době, kdy se již nehrají ostatní soutěže řízení OFS, není delegována celá trojice rozhodčí. Hosté o sobě dali významně vědět ve 28.min, kdy jejich hráč z přímáku chytře obstřelil zeď,avšak novic v domácí brance Klevcov podržel svůj tým výborným zákrokem. Nadějně střílel z přímáku i domácí Machačka, jeho střela mířila dvacet centimetrů vedle šibenice hostující branka. Za mírné převahy Miletína se dohrál první poločas, ale vyložené šance si aktéři nevytvořili ani na jedné straně.

Po návratu z kabin se taktovky chopili hosté a chvíli se hrálo dle jejich not. Přispěla k tomu některá zaváhání miletínských hráčů na vlastní polovině a vybraný „oddychový čas“ útočníků,kteří v tento okamžik nebyli schopni udržet míč v dostatečné vzdálenosti od vlastní branky. Od 60.min se však obraz hry vrátil do zajetých kolejí první půle a domácí hnáni touhou zápas rozhodnout se začali prosazovat. Velkou příležitost otevřít brankový účet zápasu měli Němeček či Urban, oba „šutéři“ však své hlavičky nasměrovali mimo tyče kopidlnské branky. Většina akcí šla v sobotu přes pravou stranu, kde se také v 73. min zrodil rozhodující okamžik utkání. Centr Nálevky našel na malém vápně hlavu Němečka, kterému vyšel hlavičkový reparát a tentokrát zamířil přesně – 1:0. Již za tři minuty mohlo být vyrovnáno, z jediné vážnější akce mohlo Kopidlno vrátit nerozhodný výsledek. Domácím obráncům utekl hostující útočník, který však ukvapenou střelou rozvlnil maximálně ochrannou sít za domácí brankou. Pojistku vítězství přinesla 84.min, kdy z penalty Machačka zvýšil na 2:0. Tomu předcházel penaltový zákrok na Němečka ale také naprosto zbytečná červená karta hostujícího hráče za protesty. I přes tento moment se závěr utkání dohrál v poklidu a Miletín si tak mohl připsat sedmou výhru na domácím hřišti v probíhajícím ročníku.

Upracované leč zasloužené vítězství spolu s další ztrátou Robous znamená,že po podzimní části má naše mužstvo na první pozici sedmibodový náskok. Příští týden se definitivně ukončí podzimní část, neboť je ještě na programu předehrávka 14. kola, ve které zajíždíme do sousedních Hořic, kde je nutné potvrdit dosavadní výsledky dalšími třemi body. Výkop utkání je stanoven na sobotu 5.11. od 14:00 hod