FK L.Bělohrad/Pecka „B“ vs. SK Miletín 5:2 (2:1)

Branky: Rychetský 3x, Suchánek 2x – Nálevka, Hátle

Sestava: Kněžourek – Nosek, Machačka, Leplt, Šimůnek – Jukl (40. Brentner), Krátký, Hátle, Bartoníček – Urban (67. Samek), Nálevka (76. Poláček)

Hosté přijeli na Pecku bez kanonýra Němečka, který nemohl nastoupit ze zdravotních důvodů. Domácí se do lídra okresního přeboru zakousli hned od začátku a během úvodních pěti minut zahrávali několik nebezpečných rohů, které však k zakončení nevedly. Ve 20.min se domácí z nevinné akce ujali vedení, po levé straně unikl D.Jezbera a jeho přihrávka, kterou měl Kněžourek již pod svým tělem dokázal Rychetský v regulérním souboji vydolovat a míč tak poslat do opuštěné branky -1:0. Ve 22.min se vážně sám při pokusu o vyběhnutí naproti míči zranil domácí brankář D.Kraus a protože domácí neměli náhradního brankáře, tak do branky musel hráč z pole. I ten byl svědkem druhé brankové akce v 27.min, kdy přes Machačku na levé straně odcentroval domácí útočník přesně na hlavu Rychetského, jenž zvýšil na 2:0. Domácí ze dvou střel na branku získali pohodlné dvoubrankové vedení. Miletín po této inkasované brance zvýšil obrátky, byl aktivnější a výsledkem bylo snížení Nálevky, kterého našel na malém vápně Bartoníček. Ve 40.min nastřelil ještě z přímého kopu Machačka břevno.

Úvod druhého dějství vyzněl jasně pro Miletín, leč za své snažení odměna v podobě branky nepřišla. Další přímý kop  z nadějné pozice poslal Machačka vysoko nad, střely Urbana, Hátleho či Nálevky neměly potřebnou přesnost a razanci k tomu, aby mohly vést ke vstřelení branky. Tutová šance ne a ne z pohledu hostí přijít.  A tak zahřmělo na druhé straně.  V 61. min dlouhý pas našel hlavu Rychetského, který prodloužil na Suchánka, jenž dokázal v souboji přehlavičkovat brankáře Kněžourka a získat domácím zpět dvoubrankové vedení. To však mělo jepičí život, ihned z rozehry se hosté prezentovali nejfotbalovější akcí zápasu, ze které Hátle vrátil Miletín zpět do hry. Aktivnější hosté měli sice opticky míč více na svých kopačkách, avšak do šancí se dostávali minimálně. Zápas rozhodly další dvě hrubé chyby hostující obrany, kdy v 71.min obral o míč Suchánek Leplta a nezištnou přihrávkou před prázdnou branku připravil pro spoluhráče Rychetského hattrick – 4:2. Když pak v 78. min podcenil druhý stopér hostí Machačka další dlouhý míč za obranu, dostal se Suchánek do samostatného uniku, kterým pečetil debakl hostí – 5:2.

Hosté v tomto utkání naprosto vyhořeli v defenzivně, celá obranná čtveřice včetně brankáře Kněžourka si vybrala slabší chvilky. Díky kvalitnímu soupeři, kterým dnes rezerva L.Bělohradu/Pecky jistě byla, děravé obraně ale také minimálně nebezpečné hře dopředu se v nedělním odpoledni zrodilo „Pod hradem“ zasloužené a až nečekaně vysoké vítězství domácího týmu.