SK Podskalan Podhradí : SK Miletín 1:6 (1:1)

Branky: 25.,67. a 79. Němeček, 53.Hátle, 58.Urban, 83.Kulina

Sestava: M.Kněžourek – Nosek, Leplt, Machačka (76. Kulina), Šimůnek (70. Poláček) – Jukl (51. Nálevka), Krátký, Hátle, Bartoníček – Urban, Němeček

Miletín odjížděl na Podhradí s obavami, neboť zdejší travnatý povrch patří k nejhorším v okolí a znemožňuje kombinační fotbal. Od úvodu utkání byli hosté aktivnější. Již ve 3.min zazvonila po střele Machačky za Kracíkem jeho levá tyč, v nadějné pozici minul i o pět minut později Bartoníček. Domácím se však podařilo z první vážnější akce vstřelit branku, kdy po centrovaném míči (pravděpodobně) zahrál domácí hráč rukou, což ale sudí přehlédl a reklamující hosté přestali hrát, čehož domácí tým využil a šoulavá hlavička jednoho jejich hráče skončila v brance – 1:0. Miletín poprvé v sezóně prohrával. V 15.min mohl prohrávat i vyšším rozdílem, avšak Zelinger minul z dobré pozice hostující branku. Po chvilkovém výpadku se opět Miletín chopit taktovky utkání a začal se opět prosazovat před podhradskou brankou. Ve 23.min zachránila domácí opět levá tyč Kracíka, tentokrát do ni namířil svou střelu Urban. V 25.min se však Miletín již dočkal, na pravé straně vykombinoval Bartoníček šanci pro Němečka, který „kladeňákem“ vyrovnal – 1:1. Do poločasového hvizdu rozhodčího se hra odehrávala především na domácí polovině, avšak bez výraznějších šancí hostí.

Druhý poločas odstartovali dva náznaky šancí domácích, které pak v 53.min zchladil Hátle, jenž s přispěním nerovného terénu a zaskočeného Kracíka poslal hosty dalekonosnou střelou do vedení – 1:2. Od tohoto okamžiku nebylo o vítězi utkání pochyb a Miletín postupně dokázal rozloženým domácím vsítit ještě další čtyři branky. Hned o pět minut později našel Machačka výborně si naběhnuvšího Urbana, který nekompromisní střelou z otočky zvýšil na 1:3.  Chybující domácí obrana pak sama nabídla další branku Němečkovi, který v 67.min zvýšil již na 1:4. A hostující forward byl při chuti, v 79.min zkopmletovat hlavičkou hattrick -1:5. V 83.min se výstavní střelou prezentoval i Kulina, který tak upravil na hrozivých 1:6 z pohledu domácích.

Miletín tak na vlas stejně vyhrál i své druhé venkovní utkání, po Valdicích, kde též v poločase na ukazateli svítily dvě jedničky, dokázal svého soupeře v druhém dějství pokořit pěti přesnými zásahy. Neuvěřitelný je také počet vstřelených branek, Miletín vstřelil ve čtyřech zápasech 27 branek, což značí průměr 6,75 na zápas!!

Velké díky patří také mnoha miletínským divákům, kteří svůj tým doprovodili na Podhradí a byli svědky dalšího vítězství. Nebýt jich a několika na náš výkon zvědavých hráčů Robous, tak by se zápas odehrál v komorní atmosféře téměř bez diváků.

Věřme, že další vítězný korálek se podaří naší jedenáctce navléknout již příští víkend, kdy v sobotu hostí v domácím prostředí TK Žlunice. Všichni fotbaloví fanoušci jsou co nejsrdečněji na toto utkání zváni! Výkop je v 17:00 hod!