Sokol Jičíněves : SK Miletín  0:1  (0:1)

Branka: 21.Machačka (pen.)

Sestava: M.Kněžourek – Brentner, Machačka, Leplt, Nosek – Jukl (70. Nálevka), Krátký, Samek (73. Horák), Bartoníček – Urban (59. Kulina), Němeček

Domácí tým, který poprvé v minulém kole srazil na kolena do té doby stoprocentní Robousy si chtěl v 6.kole OPM vyšlápnout na další celek, který ještě neztratil ani bod. Miletín v konečném součtu odvezl z Jičíněvsi tři body za nejhubenější vítězství a díky nedělním zápasům se svým pronásledovatelům v tabulce vzdálil na rozdíl pěti bodů.

Hosté oslabeni o Hátleho a Šimůnka nastoupili do utkání velice vlažně. V 4.min je od inkasované branky zachránila levá tyč Kněžourkovy branky, v 8.min propadla stoperská dvojice, která nechala uniknout domácího útočníka, jenže ten si vylámal zuby na pozorném Kněžourkovi. Teprve po těchto dvou upozornění se začaly rodit šance i na druhé straně. Ve 13.min hlavní rozhodčí ušetřil domácí penalty, když jeden z domácích hráčů fauloval pronikajícího Bartoníčka. V 16. min našel výstavní přihrávkou Krátký Bartoníčka, který však svůj samostatný nájezd zakončil střelou do jičíněvského brankáře. Ve 21.min došlo v pokutovém území k dalšímu nedovolenému zákroku na Bartoníčka, který byl jasnější než ten první, a Miletín dostal výhodu pokutového kopu. Té se zhostil Machačka a poslal hosty do vedení – 0:1. Ve 30.min se dostal do své první tutové šance Němeček, avšak nedokázal míč usměrnit přesně mezi tyče domácí svatyně. Ve 38.min hlavičkoval po rohovém kopu nebezpečně Samek. Domácí mohli vyrovnat ve 40.min, avšak bezchybného Kněžourka se jim překonat nepovedlo.

Do druhého poločasu nastoupil Miletín s odhodláním vstřelit co nejdříve druhou branku a utkání zlomit ve svůj prospěch. Avšak stejně jako v úvodním dějství, i začátek druhého poločasu prospal, byť se to tentokrát obešlo bez ložené šance domácího týmu. Na druhé straně začala estráda neproměněných ložených šancí především v podání Bartoníčka a Němečka. Tito dva miletínští borci jakoby si v sobotu nazuli jiné boty než kopačky. Bartoníček si dvakrát sám připravil tutovou střeleckou pozici, pokaždé ho však výbornými zákroky zastínil domácí brankář. V 67. min vybídl Krátký další krásnou přihrávkou Němečka do samostatného úniku, bohužel pro hosty ani on nenašel recept na překonání domácího brankáře. Po svém nástupu na hřiště se dostal do dvou slibných střeleckých příležitostí i Nálevka ale ani on nedokázal pohnout se stavem.  V závěru utkání zahrozili domácí ze dvou přímých kopů, kdy především u toho prvního hasil vše v miletínském pokutovém území obranným zákrokem Horák.Tutová šance se ale z tlaku domácích nenarodila, takže tři body putovaly do rodiště K.J.Erbena.

Hosté sice nadále vedou bez ztráty kytičky tabulku okresního přeboru, avšak poslední dvě utkání je vrátila zpět na zem, neboť né každé utkání bude automaticky znamenat vysoké vítězství a bezproblémový průběh zápasu. Nutno podotknout, že věrohodnější obraz dění na hřišti by dával výsledek 2:5 ale střelci jakoby si v sobotu vybrali slabší chvilky. Rozhodně se Jičíněves představila jako houževnatý tým, který ani v druhém poločase nepolevil z nastoleného tempa, a který díky miletínské střelecké nemohoucnosti a nerovnosti terénu, jenž znemožňoval kombinaci, živil naději až do poslední minuty na to,že po Robousích připraví o nějaký ten bodík i naše mužstvo.