Sokol Chomutice vs. SK Miletín 0:0

Rozhodčí: Vídeňský

ŽK: 3:3 (Samek, Šimůnek, Nálevka)

Sestava: M.Kněžourek – Šimůnek, Machačka, Leplt, Nosek – Jukl (70. Kulina), Krátký, Samek (46.Hátle), Bartoníček – Němeček (46. Nálevka), Urban

O svátečním odpoledni za pěkného počasí se v Chomuticích představil SK Miletín. Od úvodního hvizdu bylo jasné,že pokud hosté chtějí uspět i na horké půdě nebezpečného Sokola, tak budou muset hrát aktivní fotbal a využívat celé hřiště, neboť urostlí hráči domácích vládnou vzdušným soubojům. Leč takto stanovená taktika po celý první poločas hostům nevycházela, jejich hra byla kostrbatá a plná nepřesností. A proto i šancí se na obou stranách urodilo jak šafránu. Domácí brankář musel zasahovat pouze proti střele Němečka, střelecký pokus Samka či Jukla  se mezi tyče ani nevešel. A tak se největší šance první půle zrodila na opačné straně, když v 37.min vytáhl M.Kněžourek vynikající zákrok proti střele z bezprostřední blízkosti.

Druhý poločas přinesl již početné divácké kulise (z poloviny díky hostujícím fanouškům) již běžnější obraz hry, Miletín převzal iniciativu a začaly se postupně rodit i šance a ošemetné situace před domácí brankou. Již ve 46.min dostali hosté výhodu nepřímého kopu z hranice vápna, leč střelu Machačky chomutický brankář vytěsnil na roh. Duel těchto dvou aktérů byl k vidění i v 54. min, kdy tentokrát z přímého kopu trefil Machačka tyč domácí branky. Nebezpečně střílel v 57.min Hátle, následně dvakrát vyzkoušel pozornost strážce chomutické branky i Bartoníček. Domácí v druhém poločase ohrožovali Kněžourka pouze ze standardních situací, avšak jejich provádění bylo tristní. V 81. min po akci Bartoníčka krotil míč jak horký brambor domácí gólman na brankové čáře, avšak míč ji nepřešel. A když v 85.min odmítl stát se hrdinou utkání Urban, který z úrovně penalty při snaze obstřelit domácího brankáře obstřelil i prostor vymezený třemi tyčemi, tak se týmy rozešly smírně a Chomutice tak jako první obraly Miletín body do tabulky. K výbornému fotbalovému představení přispěl svou měrou i hlavní arbitr Vídeňský a také již zmiňované oba tábory fanoušků.