SK Miletín : TK Žlunice  5:3 (2:3)

Branky domácích: 7., 43. (pen), 50. (pen) a 58. (pen) Machačka, 90. Urban

Rozhodčí: Vitvar

Sestava: Karban – Nosek, Brentner (70. Horák), Leplt, Šimůnek – Nálevka (46.Jukl), Kratký, Machačka, Bartoníček – Němeček, Urban

Další málovídaný kousek připravili hráči našeho áčka (ve společnosti se soupeřem ze Žlunic) pro své příznivce, když ve velmi emotivním zápase nakonec porazili houževnatého soupeře a připsali si další tři body za vítězství.

Sestava lídra okresního přeboru doznala dvě nucené změny – dovolenkujícího Hátleho nahradil ve středu zálohy Machačka a za absentujícího M.Kněžourka zaskočil mezi tyčemi Karban. Úvodní minuty nenaznačovaly žádné pochybnosti o tom, kdo bude pánem na hřišti. Ve 3.min neproměnil tutovku Machačka. V 7.min si to však domácí (pro tento zápas) záložník vynahradil, Nálevkův centr hostující brankář jen vyboxoval přímo k jeho nohám a ten i s pomocí soupeřovy teče poslal Miletín do vedení – 1:0. Ve 12.min selhal v tutovce Bartoníček a v 15.min další střela Machačky po akci Bartoníčka minula o centimetry levou tyč žlunické branky. Hosté zlobili pouze z brejků a standardních situací. Ve 25.min zahrávali roh, ze kterého z bezpostřední blízkosti hlavou vyrovnali. A o dvě minuty později rozehráli přímý kop ze středu hřiště, na který si opět s přispěním chybujícího Karbana vyskočil nejvýše hostující hráč, a Žlunice se dostaly do vedení – 1:2. Vykolejené a opařené domácí hráče navíc potkala další pohroma, když Leplt ve 38.min zbytečně ve vápně fauloval a z nařízené penalty zvýšili hosté své vedení na 1:3. Ještě do poločasového hvizdu dostali po zákroku na pronikajícího Nálevku diskutabilním verdiktem hlavního rozhodčího výhodu pokutového kopu i domácí. Machačka tuto výhodu proměnil v druhý gól ale do kabin se odcházelo i tak za nečekaného stavu 2:3.

V druhém poločase se obraz hry nezměnil, Miletín dále „bušil“ do obranného valu Žlunic. Ve 47.min v nadějné pozici zklamal hlavou Urban. V 50.min zahrál hostující hráč rukou v pokutovém území a Miletín kopal další penaltu. Ani napodruhé se Machačka při její exekuci nemýlil a vyrovnal na 3:3. Když pak v 58.min nesmylsně fauloval hostující brankář Urbana, byla poprávu na světě třetí penalta pro domácí tým. Osvědčený střelec Machačka si troufnul i potřetí na její zahrání a potřetí rovlnil síť za zády hostujícího brankáře – 4:3. Hosté v druhém poločase již nebyli tak nebezpeční, avšak přidat pojistku se domácím vůbec nedařilo. V 70.min nastřelil lišáckým lobem Němeček břevno, dva střelecké pokusy Krátkého skončily mimo tyče žlunické branky. Brankou neskončila ani samostatná akce Bartoníčka. Definitivní podobu výsledku tak dala poslední minuta utkání, kdy přímý kop Machačky vypadl hostujícímu brankáři z ruky a Urban byl ve správný čas na správném místě a dorážkou zvýšil na 5:3.

Miletín potvrdil svoji herní převahu, kterou měl po celý zápas, třemi brankami v druhém poločase. Přestože  se oproti minulým zápasům nedařilo oporám týmu podle představ, dokázalo naše áčko obrátit nepříjemně se vyvíjející zápas a nebezpečného soupeře ze Žlunic porazit. Příští týden se naše áčko představí v Jičíněvsi, která zaskočila v tomto kole Robousy a ustředřila mu po vítězství 0:3 první prohru v soutěži včetně prvních inkasovaných branek. Výkop tohoto utkání je v sobotu 17.9.2011 od 16:30hod.