SK Miletín vs. Sokol Železnice 8:1 (3:1)

Branky: Němeček 3x, Hátle 3x, Bartoníček a Nálevka – Bičiště

Rozhodčí: Vích (Jičín)

ŽK: 2:2

Sestava: M.Kněžourek – Brentner, Machačka, Leplt, Nosek (56. Šimůnek), Nálevka, Samek (56. Hátle), Krátký, Bartoníček – Urban (64. Jukl), Němeček

V 8.kole OP Jičínska svedl los dva dlouhodobé účastníky krajských soutěží a aktuálně první dva celky soutěže. První poločas se dá rozdělit do tří fází. V úvodní fázi byla k vidění oboustranná „oťukáváná“,která nepřinesla žádnou vetší příležitost ke skórování. Od 15.min se vyrovnaná partie začala měnit v souboj domácích hráčů s hostující obranou. Dvě tutovky zahodil Nálevka, hlavou mířil po rohu Bartoníčka mimo i Urban a ani Němeček se ve své úvodní šanci nedokázal prosadit. Od 30.min přišlo i fotbalové „koření“ v podobě branek. Účet utkání otevřel Němeček, jenž dostal přihrávku napříč vápnem od Urbana, který několik vteřin před touto asistencí „zazdil“ samostatný únik. Souhra tohoto útočného dua slavila úspěch i o pět minut později, v 36.min vnesl klid do hry domácích druhý gól Němečka. A do poločasu se měnilo skóre ještě dvakrát, nejdříve v 41.min angličanem protrhl smůlu Nálevka a v 45.min po zaváhání Machačky a M.Kněžourka přišel čestný úspěch hostí, když Bičiště snížil na 3:1.

Začátek druhého poločasu se deset minut domácí hledali, avšak v 55. min dovršil hattrick Němeček a de facto rozhodl o vítězi utkání. Otázkou pouze zůstalo, kolik branek se domácím podaří vsítit do železnické branky. V 56.min přišel na hřiště Hátle, který se hned minutu na to trefil a zvýšil na 5:1. V 64.min vstřelil šťastně Bartoníček šestý úspěch Miletína.  A po něm se do listiny střelců zapsal už jen opět Honza Hátle, který svými dalšími dvěmi brankami docílil stejně jako jeho spoluhráč Němeček hattricku. Hosté se od 55.min z trávníku zcela vytratili, nejblíže vstřelení branky byli v 73.min po přímém kopu,který ale bezpečně stáhl M.Kněžourek do svých rukavic. V 88.min se železničtí hráči zřejmě po právu domáhali pokutového kopu, který by za rozhodnutého stavu znamenal pouze kosmetickou úpravu výsledku.

Po sedmi kolech tak Miletín vévodí tabulce, zatím neztratil ani bod a navíc síť soupeřů dokázal rozvlnit již 41x!!