SK Miletín : Jiskra Hořice „B“  4:1 (2:0)

Branky: 23. vlastní Haman, 31.Kulina, 85. Němeček, 90. L.Kněžourek – 53.Trejbal

ŽK: 3:2 (za domácí Machačka, Poláček, Nálevka)

Rozhodčí: Jenčovský – laik, laik

Diváků: 80

SK Miletín: M.Kněžourek – Brentner (63. L.Kněžourek), Machačka, Leplt, Samek – Poláček, Krátký, Hátle, Nálevka – Horák, Kulina (71. Němeček)

Úvodní zápas nového ročníku byl poznamenán značnými absencemi. Pro trest nemohl nastoupit Urban, a krom něho chyběla i čtveřice dovolenkářů (Nosek, Jukl, Šimůnek a Bartoníček). Naopak i díky výše uvedenému si alespoň na lavičku náhradníků přišel sednout Pepa Němeček, který nakonec svou brankou rozhodl utkání. Celé utkání odehrál pak další navrátilec z dvorského hostování Adam Leplt.

Oba týmy začaly velice vlažně a nepřesně. Domácím chyběl především pohyb a přesnost přihrávek, ta tam byla pohoda z posledních přípravných zápasů. A protože ani hosté toho moc od úvodní minuty nepředváděli, tak se na hrišti odehrával spíše boj než fotbal. Miletín se dostal do vedení celkem lacino, kdy dotírající Kulina přinutil v nouzi zahrát Hamana míč, který jej neš’tastně zacílil do vlastní branky. Po této studené sprše se hostující tým v první půli nezmohl vůbec na nic, navíc ještě kapitoloval, když L. Horák na hranici ofsajdové pasti našel Kulinu, který si dokázal se zakončením poradit – 2:0. Ještě před zvýšením náskoku nastřelil Hátle tyč a  ve 30.min nebyl pro údajný ofsajd uznána branka Samka.

Naprosto nepochopitelně však vstoupili domácí do druhého poločasu, otěže zápasu převzaly Hořice a postupně zvyšovaly tlak a nebezpečí před Kněžourkovou brankou. Po zásluze se dočkaly snížení, kdy se pěknou individuální akcí blýskl Trejbal – 2:1. A hosté šli i nadále za vyrovnáním. Vysvobozením pro domácí bylo přeskupení řad, kdy se Machačka vytáhl do středu zálohy, Krátký do útoku a na pozici stopera se stáhl Horák. Tímto krokem se opět začaly rodit šance i před brankou Hořic. V 75.min zakončil Machačka velký závar v hořické šestnáctce střelou pouze do břevna, míč do sítě neprotlačil ani Samek. První šanci v novém působišti „zazdil“ i Němeček. Nicméně vše si tato posila vynahradila v 85.min kdy Machačka našel na rohu malého vápna Krátkého, jenž geniální patičkou připravil Němečkovi vynikající palebnou pozici, se kterou si nový miletínský útočník dokázal poradit – 3:1. Konečnou a až krutou podobu pro hosty dal v 90.min L.Kněžourek, kterého vybídl ke skorování Machačka – 4:1.

Domácí dokázali i přes kombinovanou sestavu porazit nevyzpytatelné Hořice, nutno však podotknout, že výsledek je lepší než předvedená hra. Věřme, že zlepšenou hrou se naše „A“ bude prezentovat již příští týden, kdy v sobotu zajíždí od 17:00 hod do Valdic.