SK Miletín : Sokol Jičíněves  7:1  (2:0)

Branky: Machačka 3x, Urban, Nálevka, Nosek, Kulina

Sestava: M.Kněžourek – Nosek, Urban (75. Kulina), Kučera, Šimůnek – Poláček, Machačka, Hátle, Jukl – Horák (67. Samek), Nálevka

Dvě kola před koncem soutěžního ročníku se vůbec poprvé od úvodního kola dostalo naše áčko na špici tabulky. Doufejme, že tam vydrží i po 26.kole a bude  tak moci oslavit návrat do I.B třídy, odkud se minulý rok poroučelo do okresního přeboru..

V sobotním odpoledni jim za vysněnou cestou stál další z řady překážek – Sokol Jičíněves. Domácí nemohli pro tento duel počítat s Krátkým (rodinné důvody) a Bartoníčkem (disciplinární trest). Jejich rozjezd byl vlažný a pomalý. Do sedla je dostala dvouminutovka v rozmezí 23.-24. min, kdy dvakrát udeřili. Nejdříve si převzal míč na hranici velkého vápna Urban a umístěnou střelou poslal domácí do vedení. O minutu později propadl nikým netečovaný rohový kop Machačky za záda Pankráce a domácí vedení bylo rázem dvoubrankové. Hosté se na miletínském pažitu představili v odevzdaném světle, za první poločas si nevytvořili žádnou střeleckou příležitost, ze které by výrazněji ohrozili M.Kněžourka v domácí brance. Druhý poločas otevřel samostatný únik Nálevky, který však Pankrác zlikvidoval. O pět minut později si oba dva souboj zopakovali a tentokrát měl více důvodů k radosti domácí útočník, protože křižnou střelou zvýšil na 3:0. Hosté poté Mendlem z ojedinělé šance po pěkné akci snížili na 3:1 ale to bylo z jejich strany vše. V 63.min se dostal na malém vápně k odraženému míči Machačka a zvýšil na 4:1. Tentýž hráč se v 66.min dočkal hattricku, když na brankové čáře dorazil do sítě střelu Hátleho. V 75.min přidal pojistku utěšenou střelou Nosek a definitivní podobu výsledku dal střídající Kulina, který stejně jako před 14 dny při svém krátkém pobytu na hřišti dokázal skorovat. Hostům nevydařené sobotní odpoledne rozradostnila zpráva z Libuně, kde domácí tým prohrál s Robousy a odsoudil se tak k sestupu.