FK L.Bělohrad/ Pecka vs. SK Miletín 2:2 (2:0)

O tom,že poločas na výhru nestačí se přesvědčily oba týmy sobotního fotbalového představení „Pod hradem“. Dvoubrankové poločasové vedení domácích hosté v druhé půli zcela vymazali ale na tři body stejně jako v prvním poločase lepší domácí nedosáhli..Sestavy:
L.B./PC B: Kraus D., Bičiště, Berger, Žlab, Bäumelt, Krušina (78´. Fibiger), Jezbera D., Kraus L., Jezbera P. (87´. Kňourek), Jezbera L., Fink

Trenér: Šeps J.
Ved. mužstva: Petr M.

MILETÍN: Kněžourek, Nosek, Samek, Kučera (65´. Urban), Šimůnek, Bartoníček (80´. Horák), Machačka, Nálevka, Krátký, Jukl (86´. Lánský), Hátle

Trenér: Šimůnek P., Machačka O.
Ved. mužstva: Kraus Ant.

Rozhodčí: Haken L., Ježek M., Vích J.

Střelci: 31´. Jezbera P., 32´. Jezbera D. – 52´. Bartoníček, 67´. Nálevka

ŽK : 2 : 1
ČK : 0 : 0

Diváci : 90

V krásný sobotní podvečer se na Pecce představila mužstva, patřící do špičky okresního přeboru. Domácí hráči přivítali v sousedském derby tým Miletína. Celý zápas se odehrál v korektním duchu, na hřišti ani v hledišti nedošlo k žádným incidentům zasluhující si povšimnutí, takže těm později narozeným, kteří si chtěli přijít na nějaké „výstřelky“, muselo stačit vypravování těch „starých fandů“ o každém vyhroceném zápase před pětadvaceti a déle lety, kdy na trávník vybíhali Bergmanové, Zlatníkové, Hamanové, Šimkové, Mindlové, Pušové, Romanové, Krausové ,Kněžourkové, atd..
Domácí se na zápas dostavili opět bez tria zraněných či distancovaných hráčů základní sestavy, naopak z A-týmu byl uvolněn L. Jezbera, který nebyl stejně nominován na nedělní utkání KP.

Ve 3.min. byla pomezním rozhodčím zastavena slibná akce L. Jezbery, který volil přihrávku na P. Jezberu po levé straně do ofsidu. V následující minutě hasí Bičiště nedůraz Žlaba před domácím vápnem faulem. Přímý volný kop však Machačka posílá nad Krausovu bránu. V 6.min. vystihl L. Kraus Machačkův nebezpečný pas na Nálevku a míč odkopl do bezpečí. V 8.min. se po odkopnutí domácí obrany dostává ke střele P. Jezbera, ale miletínskou bránu míjí. V 9.min. se ke střele, po obrovské chybě Šimůnka, dostává opět P. Jezbera, míč po jeho nevydařené koncovce končí tam, kde před jednou minutou.
V 10.min. zahrávají hosté nebezpečný roh. kop Bartoníčkem, který se D. Krausovi, spolu s Bergerem a Finkem, podařilo odvrátit. Ve 13.min. zahrává Šimůnek př. vol. kop na Machačku, který posílá balón před bránu, kde vše řeší Berger s D. Krausem. Minutu nato vymyslel L. Jezbera šanci pro Krušinu, kterého poslal po levé straně, ale Krušinův střelecký pokus Kněžourek bezpečně kryje. O minutu později si miletínský brankář poradil i s přízemním centrem L. Krause před jeho svatyni. Pěkné vysunutí Nálevky na druhé straně odmával pomezní sudí pro ofsid, ihned z protiútoku. Ve 20.min. nechala domácí obrana prostor pro pěknou Hátleho střelu z hranice velkého čtverce, míč minul pravou tyč Krausovy brány jen o pár centimetrů. Ve 21.min. Kučera rezolutně odvrací př. vol. kop L. Jezbery. Ve 22.min. se po autovém vhazování opírá do míče Berger, ale trefuje jen jednoho z obránců hostí, od kterého se míč odkulil do roh. zámezí. Z následné standartní situace nedokázali domácí L. Kraus ani L. Jezbera gólově zakončit. Ve 26.min. zápasu se zrodila zatím největší šance dosavadních minut, Nosek odvrátil před D. Jezberou na roh. kop, L. Jezbera z něho trefil pravou tyč a poté Berger napálil míč jen do dobře postaveného Kněžourka. To byla šance jako hrom. Ve 30.min. zachránil Bičiště před šancí Bartoníčka, po slibné akci Machačky a Krátkého.
Z následného protiútoku se domácím podařilo vybojovat roh. kop, který rozehrál L. Jezbera na přední tyč, kde se nacházela v tuto chvíli neomylná hlava P. Jezbery, která otevřela skóre utkání – 1 : 0.
Hosté v této fázi utkání odešli myšlenkami už do poločasové kabiny a domácí hráči toho využili.
Končila 32.min., L. Jezbera nejprve trefil nádhernou táhlou střelou Kněžourkovo břevno, od kterého se balón dostal doleva k D. Jezberovi, který cca z 25 metrů zvyšuje krásnou střelou na 2 : 0.
To byla opravdu vydařená domácí dvouminutovka. Ve 33.min. chytá Kněžourek dalekonosnou střelu L. Jezbery. Ve 34.min. se ocitl v miletínském pokut. území P. Jezbera, který po oblafnutí Šimůnka střílí zblízka těsně vedle levé tyče. V 36.min. se po rohu P. Jezbery netrefil hlavou do hostující brány L. Kraus. V těchto chvílích spadla na hosty obrovská deka, nic se jim nedařilo, nevěděli, kde jim hlava stojí. Domácí však nedokázali využít jejich obrovského herního útlumu, a skóre se proto do konce první půle nezměnilo.

V poločasové přestávce bylo domácí mužstvo velmi důrazně upozorněno na fakt, že se hosté nesloží, že se budou tlačit více dopředu, že prostě zkusí s výsledkem něco udělat. Po domluvě bylo realizačnímu týmu slíbeno, že se na hřišti z pohledu domácího týmu nic, co by změnilo stav utkání, nezmění. Bohužel pro peckovské příznivce, stal se pravý opak.
Ihned od počátku druhého dějství bylo více než zřejmé, že miletínští hráči nechali trauma z posledních minut prvního poločasu v kabině. Ve 46.min. střílí vysoko nad Krausovu bránu Jukl. Ve 48.min. chytá D. Kraus Bartoníčkovu střelu, po akci Nálevky. V 51.min. hlavičkuje L. Kraus nad miletínskou bránu, po rozehraném přímáku L. Jezbery.
V 52.min. vybojoval před domácím vápnem Nálevka míč na Bäumeltovi, kterého nestačil zajistit Bičiště, Nálevka přihrál rozeběhnutému Bartoníčkovi, který potupil D. Krause jesličkami a vrátil hosty do hry – 2 : 1.
V 54.min. vnikl agilní Nálevka opět do domácího vápna, ale penaltu si na rozhodčím nevykoledoval. V 56.min. se po Finkově faulu, ujímá př. vol. kopu Machačka, ale jeho technickou střelu vyráží D. Kraus na roh, jenž v podání Bartoníčka odvrací Žlab. Následující minuty jsou ve znamení dua dlouhých autových vhazování Machačky, které však D. Kraus ve svém území bezpečně sbírá. V 62.min. se po rohu Bartoníčka nezorientoval před domácí bránou Hátle a nestačil zakončit. V 65.min. nezasáhl Bartoníček velmi nebezpečný centr Nálevky, mířící na zadní tyč. V 66´.min. se Finkovi s Bäumeltem podařilo ještě zachránit domácí akcie před šancí Nálevky.
V 67.min. se však dostavila obrovská chyba D. Krause, kterou nikdo nečekal. Domácí gólman při výkopu trefil Nálevku, od kterého se míč odrazil do domácí sítě 2 : 2.
Domácí jsou v křeči, hosté u všeho dříve. Průběh druhého poločasu vypadá tak, jako když domácím někdo vypne baterky.
Hosté vycítili situaci a snaží se rozhodnout. V 72.min. se, po opět nejistém odkopu D. Krause, snaží překvapit Machačka, ale tečovanou střelou domácí bránu míjí. Z následného rohu se nic ošemetného před peckovskou bránou nepřihodilo. V 75.min. se Bičiště probil do vápna soupeře, ale nedokázal přesně přihrát na volného P. Jezberu. V 78.min. střílí, po přiťuknutí Bartoníčka, nad Krausovu bránu Machačka. V 80.min. střílí z 30 metrů L. Jezbera, ale velmi nepřesně. O minutu později vyslal na peckovskou bránu krásnou střelu Hátle, ale těsně minul pravou tyč. V 83.min. vyslal dopředu D. Jezbera Fibigera, z jehož přihrávky, před hostující bránu, se P. Jezbera neprosadil. V 87.min. přihrává Lánský Krátkému, který střílí nad domácí bránu. V posledních minutách se zahrávaly rohové kopy na obou stranách, které však změnu skóre nepřinesly.

V prvním poločase se domácí představili v daleko lepším světle, než před týdnem v Lužanech. Bohužel ve stadiu, kdy byl tým Miletína zralý na ručník, se jim nepovedlo zvýšit svůj náskok. Naopak mužstvo Miletína předvedlo ve druhé půli to, co předvádělo za stejného průběžného stavu před čtrnácti dny v Železnici, kde jim k vyrovnání chybělo kousíček štěstí. Dravost nastupujícího mládí se jim tentokrát bodově vyplatila. Dnešní soupeři se „Pod Hradem“ rozešli smírně. Je však třeba dodat, že zaslouženě. Rozdíl je jen v tom, že zisk jedného bodu pro Miletín nic neřeší, ale ztráta dvou bodů pro domácí hráče, může mít beznadějné postupové kalkulace…