Téměř nevídanou bilancí se můžou pochlubit tři týmy našich barev, kteří v sobotu sehrály svá mistrovská utkání. Každé z nich dokázalo svému soupeři vstřelit pět branek, avšak ani jednomu tento počet branek nezaručil plný bodový zisk, béčku se dokonce při takovéto střelecké potenci ani nepodařilo odvrátit porážku.

První, kdo si z miletínského trávníku v sobotu odvezl „bůro“ ale zároveň i dva body do tabulky okresního přeboru, bylo družstvo mladší přípavky TJ Jiskra Hořice. Přestože naši nejmenší se ujali brzkého vedení, celý zápas spíše dotahovali a remíza 5:5 při závěrečném hvizdu pro ně byla odměnou za finiš, kterým dokázali srovnat skóre se svým soupeřem. V následné penaltové loterii pak byli lepší rivalové z Hořic a odvezli si tak i druhý bonusový bod do tabulky.

De facto stený průběh měl i hlavní zápas sobotního slunečného odpoledne, v němž áčko přivítalo celek Hošek Robousy. Domácí během první půle 2x vedli, hostům se však pokaždé podařilo vyrovnat a do poločasové přestávky se odcházelo za vyrovnaného stavu 2:2.  Po pěti minutách pobytu na hřišti po změně stran svítilo na ukazateli skóre 3:3, když nejdříve hosté šli poprvé v utkání do vedení, na které domácí dokázali prakticky z rozehry odpovědět. Nicméně toto varování vůbec nebrali v potaz, a tak se stalo, že za dalších 15 minut byli hosté ve dvoubrakovém vedení 3:5. Ke stíhací jízdě zavelel Kučera, který po rohu snížil na 4:5 a na konečných 5:5 vyrovnával deset minut před koncem z pokutového kopu Machačka. Domácí mohou mrzet hlavně hrubé individuální chyby, po kterých hosté vstřelili většinu svých branek a pak i střelecká selhání v nejvyloženějších šancí.

Sice z pěti vstřelenými brankami, avšak sedmi obdrženými a bez bodu se vrátili hráči naší rezervy z „derby“ z Bříšťan, kde svá domácí utkání hraje „céčko“ TJ Jiskry Hořic. Pozitivem utkání byly hattrick Dana Rychtery a „comeback“ Tomáše Vondrouše, který po mnoha letech nastoupil k mistrovskému utkání v dresu Miletína.