Naši hráči odjížděli pod Humprech s dvoubodovým náskokem na svého soupeře Sobotku. Nejdříve je však čekal soupeř z Jičíněvse, který nekladl velký odpor. Po výsledku 6:0 v náš prospěch a hlavně střeleckém koncertu Pavla Horáčka, který byl jediným střelcem utkání,  začal očekávaný souboj s domácími.

Naši hráči začali zápas s balonem na svých kopačkách, avšak nějak vážněji jsem domácí branku neohrozili. Po zahráném rohu se rodila první šance pro Adama Špůra, bohužel bylo před ním moc těl. Poté neprostřelil dobře organizovanou obranu ani Vráťa Hak. A když narážečka Horáček – Jákl skončila na patách hráčů, zahrozili hosté. Nejdříve Matěj Němeček výborně vyrazil střelu nad branku, ale poté si nedovedl poradit s polostřelou domácího hráče, která skončila k překvapení lobem za zády našeho golmana. Naštěstí ještě do poločasu stihl vyrovnat náš „rychloexpres“ Pavel Horáček.

I s remízou by trenér byl spokojen, protože by nás tím soupeř nepředběhl, ale celé mužstvo nechalo na hřišti vše. Když ve druhé půli začali z rychlosti č. 1 přeřadit na trojku i Jákl s Košťálem, výborně létal po lajně Pepíno Hanzlík a obrana spolehlivě až na jednu minulu odolávali ataku domácích, začali se rodit další akce. Nejdříve mířil Jákl nad soupeřovu branku, ale poté Hak vybídl k solu Pavla Horáčka, který nejdříve neprostřelil domácího golmana, ale odražený balon snad minipupíkem dopravil za brankovou čáru. Ujali jsme se vedení, do konce zbývalo dlouhých dvanáct minut. Uklidňující branku měl na své noze Vráťa Hak, který se objevil v tváři v tvář golmanovi domácích, ale trefil pouze jeho. Proto byly další minuty nekonečné, soupeř však již branku vstřelit nedokázal, a proto se vracíme s veselou domů za výhru 2:1. Na Sobotku máme do šesti zbývajících kol pětibodový náskok, který musíme již zítra ve Valdicích potvrzovat. Bude to těžké, ale všichni doufáme, že náš tým to zvládne.