Jiskra Hořice „B“ : SK Miletín  1:3  (0:1)
Branky: 74. Macák – 10. Bartoníček, 76. Machačka. 88. Jukl
Rozhodčí: Rejha
ŽK: 2:1 (za hosty Jukl)
Diváků: 175

SK Miletín: Klevcov – Šimůnek (60. Brentner), Machačka, Leplt, Nosek – Nálevka (46.Jukl), Krátký, Hátle, Bartoníček – Němeček (65.Horák)

Kdo si podle posledních výsledků obou dnešních soupeřů myslel, že se v předehrávce prvního jarního kola bude na hřišti odehrávat hra kočky s myší, tak ten se spletl. Výborná divácká kulisa sice nakonec viděla očekávané vítězství hostů, avšak ti se na něho nadřeli více než předpokládali.

Přitom v úvodním dějství si i přes vyrovnaný obraz hry vyložené šance dokázali vytvořit jen hosté. Nejdříve se proháčkoval obranou Hořic Hátle, avšak jeho pobídku ke skórování nikdo nevyužil. Daleko efektivnější byla v 10.min spolupráce Nálevky s Bartoníčkem, kdy po centru prvně jmenovaného Bartoníček otevřel střelecký účet utkání -0:1.  Ve 14.min se své velké šance zalekl Leplt, který hlavičkou mířil jen do připraveného domácího brankáře. V 17.min po rohu nastřelil Krátký tyč Jahelkovy branky a po dalším rohovém kopu o minutu déle mířil Urban hlavou vedle. V 28.min zastavilo povedenou střelu Machačky z přímáku břevno a míč se do branky nedostal ani po dorážce Urbana. Domácí prověřili miletínského brankáře až v 35.min, kdy po standardce musel řešit ošemetnou situaci, která nakonec stejně k zakončení nevedla. A tak jediná přímá střela na Klevcova přišla ve 41.min, kdy mezi tyče slabě hlavou namířil Skalský.

Ani druhý poločas nepřinesl kýženou převahu na straně hostí. Navíc se hostům nedařilo vsítit druhou pojišťovací branku, která by zlomila odpor domácích. Oproti první půli bylo živěji i před miletínskou brankou,avšak ani zde se  žádná vyložená šance nenarodila. Branky začaly padat až v poslední čtvrtině utkání. Předzvěst dalších branek přišla v67.min, kdy měl jedinečnou šanci na zvýšení náskoku hostující Machačka, avšak při samostatném úniku ztroskotal na Jahelkovi. Naopak o několik minut později, přesně v 74.min, přišlo vyrovnání, které po rohovém kopu Hořic zařídil Macák – 1:1. To byl moment, který Miletínu paradoxně pomohl a již v 76.min převážil opět misku vah na svou stranu, kdy Hátle uvolnil hlavičkou Machačku, který složil reparát a křižnou střelou prostřelil Jahelku – 1:2. Vítězství lídra pojistil v 88.min Jukl, kterého centrem na zadní tyči našel Bartoníček – 1:3. Z korektního souboje se vymyká pouze nesmyslný faul J.Kulhánka v poslední minutě utkání, který na polovině hřiště bez možnosti zasáhnout míč  zezadu „skolil“ pronikajícího Bartoníčka.

Miletín tak přezimuje na první pozici tabulky a díky ostatním výsledkům tohoto kola půjde do zbylých jarních odvet s komfortním 10bodovým náskokem, který by bylo trestuhodné promrhat a připravit se tak o cíl letošního ročníku, kterým je návrat do I.B třídy.