SK Miletín – SK Jičín „B“ 2:0 (2:0)

Branky: 33. a 42. Machačka

Sestavy:
Schejbal – Nosek, Machačka, Leplt (70.Brentner), Stránský (83.Lámr) – Bartoníček, Kněžourek, Krátký, Nálevka (57.Hátle) – Němeček, Urban (85.Filounek) Čeřovský – Krykorka, Drusan, Hejtmánek, Zeman – Javůrek (Kořínek), Veg, Meszaros J. (Zugar), Horáček – Zlámal (Pravda), Meszaros M.
Karty:
90. Machačka 11. Meszaros M., 75. Veg, 79. Zlámal
0 0

O uplynulém víkendu, který se nesl ve znamení tradiční miletínské pouti, měl fanoušek miletínského fotbalu možnost shlédnout na domácím stadionu hned dvě utkání v mužské kategorii. Před nedělním střetnutím domácí rezervy s rezervou Valdic hostilo naše A-mužstvo v rámci 7. kola jarní části 1.B třídy sk.E v sobotu od 17:00 Jičín „B“. Byť se hrálo za poměrně sychravého počasí, dorazila na toto mistrovské utkání vcelku početná divácká návštěva. Ta potom společně s vidinou smazání bodové ztráty na čelo tabulky, zaváhal-li by vedoucí Trutnov či druhý Rudník ve svých venkovních zápasech, hnala domácí za vítězstvím.

Od úvodních minut byla na domácích patrná touha po zisku 3 bodů. První šancí, která bezesporu stojí za zmínku, byla exekuce trestného kopu v podání Machačky, ten však pro tentokrát z pozice bezprostředně za šestnáctkou „zařízení“ těsně minul. Jen o několik málo minut později se po krásné přihrávce za obranu dostal do úniku Nálevka, místo přihrávky naběhnuvšímu Bartoníčkovi volil střelu, která však nemohla mladého brankáře hostí Čeřovského ohrozit. Ve 33. minutě nařídil sudí Janeček zahrání dalšího trestného kopu ve prospěch domácích. I napodruhé se této situace ujal Machačka a nekompromisní střelou, která cestou do branky ještě olízla břevno, nedal hostujícímu branaři šanci nadále udržet čisté konto. Domácí se tak, jak už je jarní klasikou, ujali vedení 1:0 a stále to nebylo v první půli z jejich strany vše. Ve 39. minutě doputoval odražený míč ke Kněžourkovi, který jej z poměrně nadějné pozice na hranici velkého vápna nedokázal přesně usměrnit mezi tři tyče. Ve 42. ale opět udeřil Machačka, když se po rohovém kopu nejrychleji zorientoval v malém vápně a poslal odražený balon za brankovou čáru – 2:0. I vzhledem k tomu, že si hosté v první půli nevytvořili žádnou vážnější šanci, z níž by mohli vsítit branku, se za tohoto stavu odcházelo do kabin.

Jak první poločas skončil, ten druhý mohl začít. Nejprve se do brejku řítil Němeček, jenž sice obešel Čeřovského, ale následná nahrávka na nabíhajícího Urbana mu nevyšla podle představ. Mezi 50. a 60. minutou se do několika slibných příležitostí propracoval Bartoníček, tomu však ke vstřelení gólu chyběl vždy kousek toho pověstného štěstíčka. Prvně mířil těsně nad, podruhé jeho střelu, za kterou se Čeřovský jen ohlédl, zastavila až tyč. To už ale probralo i hostující celek a zbystřit tak musel Kuba Schejbal. Ten však ve své roli obstál, když v 65. min. zneškodnil jak tvrdou střelu, tak i následnou neméně nebezpečnou dorážku útočníka hostí. Čím blíže bylo 90. minutě, tím menší nasazení bylo na hřišti k vidění. Přesto mohl Machačka v 70. min. dovršit hattrick, hlavou však mířil těsně vedle. V 78. min. k úniku nastartoval Urban, jehož snaha mazácky přehodit vyběhnuvšího Čeřovského se ale také s úspěchem nesetkala. Skóre utkání se tak již v druhé půli neměnilo, nicméně je třeba vyzdvihnout poctivou obrannou hru celého mužstva, v níž se v tomto posledním utkání výborně prezentoval zejména Nosek a dále Machačka, který nad to rozhodl utkání dvěma brankami. Již potřetí se nám v domácím prostředí povedlo vyhrát bez obdržené branky. Právě díky tomu jsme na jaře ze 4 domácích utkání získali 12 bodů se skóre 10:1!! a můžeme se tak pyšnit nejlepší obranou ve skupině E.

Kraus, vedoucí domácích (Miletín):

„Po dlouhé době jsme hráli doma o tradiční pouti, i když jsme v zápase vedení jako hosté. O to větší byla motivace předvést dobrý fotbal a připsat si tři body do tabulky. To se nám také po kvalitní první půli povedlo, kdy jsme zápas po brankách Machačky rozhodli.“

vedoucí hostů (Jičín „B“):

„Zasloužené vítězství hostujícího týmu, který nás předčil ve všech fotbalových činnostech. Nám se hra nedařila, chyběla přesnost a nasazení.“

Diváků: 120
Rozhodčí: Janeček