Sokol Železnice vs. SK Miletín 2:1 (2:0)

Branky: 28. a 34. Jerie – 68. HátleSoubojem loňských účastníků I.B třídy začala pro oba týmy jarní část soutěže. Ačkoliv byli hosté po většinu utkání fotbalovější, nedokázali svou převahu přetavit v brankové vyjádření a proto odjeli ze Železnice s prázdnou.

Utkání začalo náporem hostí, který však měl jen platonické vyjádření. Po domácí šestnáctku nebyl pro hosty větší problém se v úvodní půlhodince dostat, avšak šance ke vstřelení branky nepřicházely. Vyjímkou byla střela Bartoníčka do šibenice, kterou musel navrátilec Čistecký vyrazit na roh. Železnice si naopak se svou první větší šancí dokázala poradit. Stopérská dvojice hostí Machačka – Samek nechala zcela odkrytý střed hřiště,čehož dokázal využít Beránek, který vyslal na zteč spoluhráče Jerieho,který poslal přízemní střelou domácí do vedení. Ten samý hráč pak o několik minut zdvojnásobil šok hostí, když velmi pohotově zareagoval na chybně vyražený míč M.Kněžourka, a zajistil domácím pohodlné dvoubrankové vedení.

Do druhého poločasu nastoupil Miletín s odhodláním vyrovnat a pomoci mu měl i silný vítr. Bohužel téměř dvacet minut se hosté na hřišti hledali a jen ztěží navazovali na výkon z prvního dějství. V této fázi utkání byl nejblíže skórování hostující Urban, který z malého vápna nevyzrál hlavičkou na domácího brankáře. Přesto se Miletín dočkal, v 68.min po akci Machačky, Bartoníčka a Hátleho posledně jmenovaný hlavou vstřelil kontaktní branku. Vyrovnání měl na kopačce v 80. min Horák, který z hranice penalty mířil nad branku Železnice. Ve vyrovnaném utkání, ve kterém by byla dělba bodů spravedlivá,  nezískali hosté ani bod. Reparát mohou tak hráči áčka složit v prvním domácím utkání, kdy v sobotu přivítají v derby Jiskru Hořice „B“.