FK Kratonohy „B“ – SK Miletín „A“ 0:4 (0:1)
Branky
: Kulina, Bartoníček, Šotola, Kulhánek

Richter – Nosek, Machačka, Novotný, Kněžourek (82. Jukl) – Bartoníček (78. Kulhánek), Krátký, Němeček, Ročín – Hátle, Kulina (66. Šotola)


V sobotu jsme odjížděli k prvnímu mistrovskému utkání na půdu dosud neporažených Kratonoh. Po nepříliš vydařené zimní přípravě nás nečekalo nic lehkého a ani počasí zápasu moc nepřálo, když se celý zápas hrál v silném větru i dešti.

 

Začátek zápasu byl jak na houpačce. Oba týmy si vypracovávaly velké množství šancí a byla jen otázka času, kdy padne první branka. Naštěstí se štěstí přiklonilo na naši stranu, když nám perfektně vyšel protiútok, na jehož konci měl už Kulina snadnou úlohu doklepnout míč do prázdné branky – 0:1. Do konce poločasu měli oba týmu další šance, ale zaskvěli se oba gólmani a nedopustili žádnou změnu skóre.

 

Ve druhém poločase jsme i díky naší větší bojovnosti byli lepším týmem a jen díky našim neproměněným šancím jsme se strachovali o výsledek. Uklidnění přišlo až v 60. minutě, kdy za pomocí silného větru, se míč k překvapení všech stočil zpět na velké vápno k volnému Ročínovi a jeho vyraženou střelu s přehledem doklepnul Bartoníček do prázdné branky – 0:2. V 77. minutě jsme po dalším protiútoku navýšili naše vedení. Tentokrát se mezi střelce zapsal sváteční střelec Šotek -0:3. A aby toho nebylo pro domácí málo, tak se po dalších pěti minutách prosadil i Jindra – 0:4. Konec utkání se už jen dohrával, a tak jsme získali nečekaný skalp lídra.

 

Pozitivum utkání bylo i udržené čisté konto, které se nám nedařilo udržet celou zimní přípravu. V dalším utkání přivítáme na našem trávníků Dvůr Králové, kterým máme co vracet po podzimním debaklu.

 

Martin Nun, trenér (domácí):

Dnešní utkání jsme odehráli takříkajíc v zimním spánku. Hosté zaslouženě vyhráli.

 

Kraus, vedoucí mužstva (hosté):

První jarní utkání na půdě lídra soutěže se nám povedlo nad očekávání. Velká bojovnost, obětavost a také fotbalovost nám pomohli k nečekanému vítězství. Za předvedený výkon a přístup k zápasu zaslouží všichni hráči velkou pochvalu.

 

Diváků: 45

Rozhodčí: Hlavsa