TJ Sokol Jičíněves – SK Miletín „B“ 6:3 (3:2)
Branky: Drahonínský 2, Dubec

Sestava: Kafka – Kožíšek O., Fof, Kožíšek T., Blažek – Dubec, Šotola, Kulhánek, Vondrouš -Balihar P., Drahonínský


V prvním podzimním kole jsme zajížděli do Jičíněvsi, která loni sestoupila. Hrálo se v sobotu za krásného letního počasí, i když pro mě z nepochopitelných důvodů zároveň s domácím zápasem našeho A týmu. Kvůli tomu jsme se museli obejít bez našeho kapitána Žabáka, který pro svoje zlepšující se fotbalové dovednosti byl do A týmu povolán. K zápasu jsme odjížděli v ucelené sestavě 11ti hráčů i s Pavlem Dubcem, který přestoupil z Hořic těsně před začátkem sezony. Chyběl z pracovních důvodů Petr Jalový a ikona kopané v Miletíně Zdeněk Urban (ale předpokládám, že nesmrtelný Mrca bude chodit s A týmem).

Doufali jsme v nějaký bodový zisk, jelikož soupeř loni za celý rok získal pouhý jeden bod. Ale bohužel vývoj hry a naše fyzická kondice rozhodla jinak. Po prvním vzájemném oťukávání, kdy jsme se skoro za půlku soupeře nedostali, jsme soupeři naší chybou v rozehrávce darovali v 11. minutě vedení 1-0. Ale ve 30. min si na pěkný balon za obranu naběhl v útoku hrající Mára a krásným lobem z 20ti metrů přehodil brankáře. A aby toho nebylo málo, hned o minutu později střelu z dálky, kterou brankář jen vyrazil před sebe, Mára poslal do sítě a obstaral nám vedení 2-1. Bohužel jsme se z vedení radovali chvíli a soupeř do přestávky dvěma góly stanovil poločasový výsledek 3-2.

Bohužel po změně stran jsme již nenašli sílu na vyrovnání či dokonce na otočení výsledku zápasu – ať již kvůli slabší fyzické kondici, či únavě z pracovního týdne. Soupeř i díky penaltě vstřelil ještě tři branky a my již jen chvíli před koncem zápasu korigovali brankou Pavla Dubce, který se již ve svém prvním zápase po přestupu uvedl brankou po přihrávce Davida Vondrouše. Takže alespoň kladem zápasu bude zápisné za utkání a branku. V dalším utkání přivítáme v neděli rezervu ze Sobotky.