SK Miletín – MFK Trutnov 1:2 (1:2)
Branky: 27. Leplt

Sestavy:
Schejbal – Nosek, Machačka, Brentner, Stránský – Bartoníček, Krátký (85.Vondrouš), Kněžourek, Nálevka (58.Hátle) – Němeček, Leplt Mahrla – Groer (Klossovsky),  Kahoun, Přívratský, Kozák – Bonisch, Poznar, Bednařík (92.Rejl), Knap (88.Kancok) – Wimmer (64.doubic), Ficner
Karty:
0 56. Bonisch
0 0

Ve šlágru 11. kola přijel na naše hřiště mladý ambiciózní tým z Trutnova. Šlo o velmi důležité utkání, protože na Trutnov, který vede naši skupinu 1. B třídy, jsme ztráceli před utkáním 4 body a tak jsme se chtěli ještě udržet „na dostřel“. V naší sestavě chyběl pouze zkušený matador Urban a tak byl na hrot útoku k Němečkovi vysunut Leplt.

Začátek utkání naznačoval, že se bude hrát ve velkém tempu. Hned v 6. minutě vysunul Krátký Němečka, ten po centru našel na malém vápně Leplta, který z blízka neprostřelil Mahrlu. O 5 minut později znovu Krátký vysunul Bartoníčka, který pálil z boku vysoko nad. Ve 13. minutě zahrozili poprvé hosté, kdy po centru zleva hlavičkoval hostující Kahoun pouze nad naší branku. Ve 24. minutě našel milimetrovou přihrávkou Machačka Bartoníčka, který svou střelou pouze rozvlnil síť trutnovské branky. O chvíli později a to v 27. minutě znovu Bartoníček utekl po pravé straně, nahrál pod sebe na Leplta, který z malého vápna v pohodě zavěsil – 1:0. Avšak hned z rozehry se naší obranou probil důrazný Wimmer, posunul míč na Bednaříka, který si kličkou vychutnal Schejbala – 1:1. Nutno dodat, že v tento moment se naši hráči „sesypali“ a zbytek poločasu přenechali aktivitu zcela na hráčích Trutnova. Tato aktivita se projevila ve 34. minutě, kdy jsme rozehráli trestný kop pouze na prvního hráče hostí a z následného rychlého brejku hlavičkoval volný Wimmer přesně k tyči naší branky – 1:2. Zbytek poločasu se již dohrál pod taktovkou hostů, kteří se ale do větší šance již nedostali. Celý poločas se odehrál ve velmi rychlém tempu, kdy jsme si prvních 25 minut vytvořili více šancí než hosté a svoji převahu vyjádřili gólem. Bohužel z následného protiútoku bylo srovnáno. Z tohoto pohledu se nabízí jistá paralela ze zápasu z Libáně, kdy jsme po počáteční brance, také hned inkasovali a vyklidili pozice.

Hned z počátku druhé půle se prokombinoval naší obranou Ficner, ale Schejbal skvělým zákrokem držel naše šance v tomto utkání. V 50. minutě se po pěkné kombinaci s Lepltem dostal ke střele Kněžourek, jehož střela bohužel postrádala razanci a gólman hostí ji vyrazil na roh. V 59. minutě se po ztrátě na útočné polovině hosté řítili v přečíslení na 2 naše obránce, ale se štěstím tento únik nevyřešili do prázdné branky. Zbytek utkání se odehrál téměř bez šancí, kdy jsme se snažili zatlačit hosty, ti však pozorně bránili a hrozili rychlými a velice nebezpečnými brejky. Celý zápas se odehrál ve velmi solidním tempu, kdy našim hráčům nelze upřít snahu a bojovnost (dobrý zápas pak odehrál stoper Brentner). Bohužel toto kolo k nám přijel velice kvalitní soupeř a nastolené tempo jsme stíhali pouze do poloviny první půle.

Kraus, vedoucí mužstva (domácí):
Až do vedoucí branky, která padla ve 28. minutě byli domácí aktivnější. Jenomže radost domácích hráčů vydržela stejně jako minulý týden v Libáni pouze jednu minutu. Od té doby se začala projevovat větší kvalita hostujícího mužstva. A když ve 34. minutě vstřelili druhou branku bylo o osudu utkání rozhodnuto.

E. Bednařík, asistent mužstva (hosté):
Do pěkného areálu Miletínského klubu jsme jeli s touhou upevnit si první místo v tabulce. Snad proto jsme byli prvních dvacet minut nervózní a hráli nepřesně. Paradoxně nás nakopl až gól domácích. Přeskupili jsme řady, přidali na důrazu a začali kombinovat. Za šest minut jsme výsledek otočili a do poločasu jsme ještě několikrát zahrozili ze standartních situací. Ve druhé půli jsme kontrolovali hru, domácí drželi co nejdál od naší branky, a protože jsme několik málo našich brejků zakončili zbrkle a nepřesně na výsledku už se nic nezměnilo.

Diváků: 100
Rozhodčí: KFS LB